Maatwerk webshop Big Bags Europa.

Maatwerk webshop Big Bags Europa.

webshop  online marketing 

Opdrachtgever

Big Bags Europa B.V.

Expertises

Logo, Huisstijl, Wordpress webdesign, Online marketing

Website

De grootste webshop in lege Big Bags van de Benelux.

Big Bags Europa BV is opgericht in 2022 en verkoopt big bags online in meerdere landen. Je krijgt hier razendsnelle (internationale) leveringen, gratis verzending en de mogelijkheid om te bestellen vanaf 1 stuk. Met ruim 25 soorten big bags en een omzet van meer dan €200.000 in het eerste jaar, kunnen we spreken van een succesvolle start-up.

Flexxmarketing heeft de opdracht gekregen om Big Bags Europa BV volledig op de kaart te zetten. Van huisstijl tot webshop en online marketing.

Webdesign Big Bags Europe

Logo en volledige huisstijl ontwikkeling.

Big Bags Europe had een goed concept, namelijk de verkoop van losse big bags. Er waren wat wensen, maar er was nog niets uitgewerkt op het gebied van huisstijl en het logo. Wij krijgen de uitdagende opdracht om een logo en de volledige huisstijl te ontwerpen. 

Voorafgaand hebben we een uitgebreide intake gedaan en de doelgroep goed in kaart gebracht. Op basis daarvan zijn we aan de slag gegaan met een kleurenprofiel en logo ontwerp. Afsluitend hebben we de huisstijl ontworpen wat de basis heeft gevormd voor het webdesign. 

API koppeling voor geautomatiseerde logistiek.

De klantwens was om bij een groeiende omzet de webshop zoveel mogelijk te automatiseren. Door een samenwerking met een Fullfillment partij en een API integratie, worden alle orders momenteel volledig automatisch ingelezen, verwerkt en verstuurd. De klant krijgt een actuele Track & Trace code mee en krijgt updates tijdens het logistieke proces. 

De voorraad wordt automatisch bijgewerkt in de zowel de webshop als het logistieke systeem. Is er een product uitverkocht? Dan zal de status in de webshop worden aangepast en worden de orders automatisch geblokkeerd binnen de logistieke portal. Daarbij krijg je als webshop eigenaar een melding van het feit dat het product is uitverkocht. 

Een volgende stap in het proces van automatiseren zou zijn om ook een mail te sturen naar de leverancier van het uitverkochte product met een automatisch gegenereerde inkooporder. De komende jaren hopen wij dit proces verder te verbeteren samen met Big Bags Europa. 

Custom logistiek

Maatwerk online marketing strategie.

De vindbaarheid van een organisatie is enorm belangrijk, maar het inzetten van naamsbekendheid is zeker ook niet onbelangrijk. Big Bags Europa was een volledig nieuwe partij, zonder reviews en online posities. 

Flexxmarketing kreeg de opdracht om de volledige online marketing strategie op te zetten aan de hand van een toegewezen totaalbudget. Zo zijn we aan de slag gegaan met organische vindbaarheid in de zoekmachines (SEO), Google Ads (SEA), Retargetting, Social media beheer, e-mail marketing en nog veel meer. 

Onze inspanningen hebben binnen 1,5 jaar tot onder andere de volgende resultaten geleid.

10+

Topposities in Google

173% 

Omzetgroei (juni 2022 vs juni 2023) 

35.000+ 

Maandelijkse vertoningen op social media via advertenties.

Webdesign Portex

Wil jij een onderscheidende webshop laten maken?

Neem dan contact met ons op voor een (digitale) kop koffie. In een gesprek kijken we graag naar jouw ambities, wensen en doelen. Op basis hiervan kunnen we jou vrijblijvend adviseren.

  1 vast aanspreekpunt
  No-nonsense werkwijze 
  Heldere communicatie over kosten

Interesse in een samenwerking?

Neem dan contact met ons op. In een gesprek kijken we graag naar jouw ambities, wensen en doelen. Op basis hiervan kunnen we jou vrijblijvend adviseren.

   1 vast aanspreekpunt
  No-nonsense werkwijze 
  Heldere communicatie over kosten

Vrijblijvend advies?

Laat je gegevens achter en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.