9 tips voor professionele foto’s.

Ontdek waardevolle tips voor het maken van professionele social media foto’s.

Zo maak je de perfecte foto's voor jouw bedrijf!

Fotografie is een heel belangrijk onderdeel op je website. Een goede foto zegt namelijk veel meer dan een lap tekst. Met foto’s kun je binnen enkele seconden duidelijk maken wie je bent en wat je bedrijf doet. Die beelden geven de sfeer en uitstraling van jouw bedrijf weer en dus is het extra belangrijk dat de foto’s professioneel zijn. Vanwege dit grote belang raden wij altijd aan om bedrijfsfotografie uit te besteden aan een professionele fotograaf. Wij hebben een fulltime fotograaf in dienst die een professionele bedrijfsreportage kan maken. 

Als je om wat voor reden dan ook toch zelf aan de slag gaat met het maken van foto’s voor jouw bedrijf, lees dan de onderstaande tips goed door. Met deze 9 tips kun je zonder veel technische kennis van complexe en dure bewerkprogramma’s, toch goede foto’s maken. Meer weten? Kom gerust eens met ons in contact.

 1. Maak je lens schoon
  Een hele voor de hand liggende tip lijkt het, maar niks zo teleurstellend als een wazige foto door viezigheid op je lens. Maak daarom de lens goed schoon voordat je begint met het schieten van jouw fotomateriaal. 

 2. Haal overbodige voorwerpen weg uit je foto
  Een foto kan makkelijk verstoord worden door overbodige objecten in beeld. Zorg dat je onderwerp er mooi op staat, zonder dat er ruimte is voor afleiding door andere voorwerpen.

 3. Zorg dat de foto’s scherp zijn
  Door 1 keer te tikken op het scherm van je telefoon vóór het maken van een foto, stelt de camera scherp op het object waar je op klikt. Zorg tijdens het maken van de foto dat je je telefoon zo stil mogelijk houdt. Bovendien moet je ook nooit inzoomen met je telefoon, dan worden foto’s namelijk korrelig en onscherp.

 4. Zorg dat je onderwerp goed in beeld is
  Het onderwerp van je foto is het object wat het meest belangrijk is om naar te kijken. Tijdens het maken van bijvoorbeeld productfoto’s zorg je dat het hele product op de foto staat en niet dat er ergens een hoekje wordt afgesneden. Op elke smartphone kun je een grid instellen. Dit maakt het makkelijker om je onderwerp in het midden te krijgen.

 5. Gebruik natuurlijk licht
  Natuurlijk licht is het mooiste op foto’s. Te donkere of geel belichte foto’s zijn lastig te bewerken en staan minder mooi op je social media kanalen. Gebruik ook niet de flits van je toestel, foto’s komen er daardoor zeker niet beter uit.

 6. Houd je toestel recht
  Tijdens het maken van je foto’s moet je zorgen dat je je telefoon zo recht mogelijk houdt. Scheve foto’s zijn natuurlijk te draaien, maar daarmee word je verplicht om de foto wat in te zoomen. Hiermee loop je het risico dat de foto er minder mooi uit komt.

 7. Gebruik je lichaam om in te zoomen
  Zoom jij in met de zoomfunctie op jouw camera of telefoon? Doe dit niet. Door in te zoomen raak je veel kwaliteit in de foto verloren.  Maak gebruik van je lichaam en armen om dichtbij je onderwerp te komen. Hierdoor blijven de foto’s beter van kwaliteit. 

 8. Maak foto’s vooral horizontaal
  Horizontale foto’s zijn makkelijker te gebruiken dan verticaal. Op een smartphone is een verticale foto vaak niet helemaal goed te zien. Dus maak vooral horizontale foto’s, maar…

 9. Experimenteer!
  Veel smartphones hebben een uitgebreid aanbod aan extra instellingen. Probeer een keer wat verschillende dingen uit. Probeer ook te experimenteren met de hoek van de foto. Maak niet altijd een foto vanuit ooghoogte, maar probeer wat verschillende hoeken.

Wat opdrachtgevers zeggen