Tips voor het maken van mooie social media foto’s.

Een onscherpe, bewogen of lelijke foto op je social media kanalen maakt je bedrijf niet aantrekkelijk voor potentiële klanten. Scherpe foto’s vanuit de juiste hoek geschoten en netjes uitgelijnd, dat ziet er een stuk beter uit. In deze blog vertellen we je hoe jij mooie foto’s maakt met je mobiele telefoon.

Tips voor het maken van foto’s met je mobiele telefoon.

Hieronder lees je 8 tips voor het maken van mooie foto’s met je mobiele telefoon.

 1. Maak je lens schoon
  Een hele voor de hand liggende tip lijkt het, maar niks zo teleurstellend als een wazige foto door viezigheid op je lens. Maak daarom de lens goed schoon voordat je begint met het schieten van jouw fotomateriaal.
 2. Haal overbodige voorwerpen weg uit je foto
  Een foto kan makkelijk verstoord worden door overbodige objecten in beeld. Zorg dat je onderwerp er mooi op staat, zonder dat er ruimte is voor afleiding door andere voorwerpen.
 3. Zorg dat de foto’s scherp zijn
  Door 1 keer te tikken op het scherm van je telefoon vóór het maken van een foto, stelt de camera scherp op het object waar je op klikt. Zorg tijdens het maken van de foto dat je je telefoon zo stil mogelijk houdt. Bovendien moet je ook nooit inzoomen met je telefoon, dan worden foto’s namelijk korrelig en onscherp.
 4. Zorg dat je onderwerp goed in beeld is
  Het onderwerp van je foto is het object wat het meest belangrijk is om naar te kijken. Tijdens het maken van bijvoorbeeld productfoto’s zorg je dat het hele product op de foto staat en niet dat er ergens een hoekje wordt afgesneden. Op elke smartphone kun je een grid instellen. Dit maakt het makkelijker om je onderwerp in het midden te krijgen.
 5. Gebruik natuurlijk licht
  Natuurlijk licht is het mooiste op foto’s. Te donkere of geel belichte foto’s zijn lastig te bewerken en staan minder mooi op je social media kanalen. Gebruik ook niet de flits van je toestel, foto’s komen er daardoor zeker niet beter uit.
 6. Houd je toestel recht
  Tijdens het maken van je foto’s moet je zorgen dat je je telefoon zo recht mogelijk houdt. Scheve foto’s zijn natuurlijk te draaien, maar daarmee word je verplicht om de foto wat in te zoomen. Hiermee loop je het risico dat de foto er minder mooi uit komt.
 7. Maak foto’s vooral horizontaal
  Horizontale foto’s zijn makkelijker te gebruiken dan verticaal. Op een smartphone is een verticale foto vaak niet helemaal goed te zien. Dus maak vooral horizontale foto’s, maar…
 8. Experimenteer!
  Veel smartphones hebben een uitgebreid aanbod aan extra instellingen. Probeer een keer wat verschillende dingen uit. Probeer ook te experimenteren met de hoek van de foto. Maak niet altijd een foto vanuit ooghoogte, maar probeer wat verschillende hoeken.

Oefening baart kunst! Pak je telefoon er gewoon regelmatig bij en probeer wat verschillende dingen uit.
Hulp nodig bij het onderhouden van je social media kanalen? Kom met ons in contact en dan kijken we samen naar de mogelijkheden!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Vul het onderstaande formulier in en ontvang onze nieuwsbrief ieder kwartaal.