Online marketing is de overkoepelende naam voor alle diensten die betrekking hebben op het promoten van een website, uiteraard online. Binnen de online marketing wereld zijn er verschillende methodes die kunnen zorgen voor meer klanten/ groeiende omzet. Tegenwoordig speelt online marketing een steeds grotere rol en kunnen er indrukwekkende resultaten worden behaald door een goede inzet hiervan.

Er is niet 1 kanaal of methode die het beste werkt, dit ligt aan de organisatie, de branche, het budget en dergelijke. Maar het is altijd raadzaam en belangrijk om meerdere kanalen en methodes aan te boren. In de meeste gevallen is het doel natuurlijk om de omzet te vergroten.

De meest voorkomende online marketing methoden zijn onderstaand beschreven: 

  • Zoekmachine optimalisatie (SEO): het verbeteren van de vindbaarheid in de zoekmachines zonder daarvoor te betalen voor advertenties, klikken of dergelijke. Daarom wordt dit ook wel ‘organische (onbetaalde) vindbaarheid genoemd. Dit is een methode die veel tijd en aandacht vergt maar die kan zorgen voor aanzienlijk resultaat. 
  • Zoekmachine adverteren (SEA): dit zijn de betaalde advertenties die als eerste worden getoond in de zoekmachines wanneer men zoekt op een bepaald zoekwoord. Hierbij dient betaald te worden per klik op de advertentie. De advertenties kunnen erg specifiek worden ingezet waardoor je alleen voor echt relevante klikken naar jouw website betaald.
  • Social media marketing (SMM): meer klanten genereren door de inzet van social media zoals Facebook, Instagram en LinkedIn. Hierbij kan er tegen relatief lage kosten een zeer groot publiek worden bereikt.  
  • E-mail marketing: hierbij voorzie je mensen die zich bijvoorbeeld hebben ingeschreven op de nieuwsbrief van informatie in de nieuwsbrief en daarbij spoor je hen bijvoorbeeld aan om tot een aankoop over te gaan. 
  • Retargeting: hierbij zorg je ervoor dat mensen die op jouw website geweest zijn, later op andere websites opnieuw jouw banners te zien krijgen. 

Voor elke organisatie is er een andere methode die het beste werkt. In de meeste gevallen is het allereerst aan te bevelen te zorgen voor een goede organische vindbaarheid, dit is de basis. Van hieruit kun je dit aanvullen met bijvoorbeeld een SEA Campagne of advertenties op social media. Zelf bieden wij diensten aan voor SEA, SEO en SMM. Mocht u hierin interesse hebben, neem dan gerust een kijkje op de bovenstaande pagina’s of neem vrijblijvend contact met ons op. 

 

Meer weten of een voordelige en beveiligde website laten maken? Neem dan gerust contact met ons op.