6 REDENEN OM JE WEBSITE TE BEVEILIGEN MET EEN SSL CERTIFICAAT (VAN HTTP NAAR HTTPS)

Voorheen was het beveiligen van een website met SSL verstandig, maar niet zo belangrijk als dat het nu is. Door het inzetten van SSL wordt de website een https site in plaats van een http (inclusief groen slotje). Met de invoering van de wet Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG) wordt SSL een must. Maar er zijn meer goede redenen waarom je als bedrijf een SSL-versleuteling op je website wil plaatsen. Wij geven onderstaand de 6 belangrijkste redenen om je website te beveiligen. 

https 3344700 640
1. Een SSL-certificaat is goed voor de vindbaarheid in zoekmachines (Google).

Voor Google is een beveiligde website een zeer belangrijke ranking factor voor de SEO (search engine optimalisation). Dit betekent dat als jouw website is beveiligd met een SSL certificaat, je de website beter vindbaar kan maken in de zoekmachines dan zonder dit certificaat. Dit zou al genoeg reden moeten zijn om te zorgen voor een beveiligde website. 

2. Wek vertrouwen bij uw website bezoekers
Door je website te beveiligen met een SSL certificaat wek je vertrouwen bij je bezoekers en laat je ook duidelijk zien aan bezoekers dat je de veiligheid van de website serieus neemt en belangrijk vindt.
3. Ga met zorg om met de persoonsgegevens van bezoekers.
Met een SSL certificaat beveilig je de gegevensuitwisseling tussen je website en de bezoekers van je website en zorg je er dus voor dat deze (vaak) belangrijke gegevens niet onderschept kunnen worden.
4. SSL helpt tegen Phising
Door een SSL-certificaat valideert de browser van jouw bezoeker dat jouw website echt is. Zo weet de bezoeker zeker dat hij op jouw website zit en niet op een nagemaakte Phishing website.

5. Voorkom ‘onveilige website’ meldingen in Google Chrome

Sinds kort markeert Google Chrome alle websites zonder SSL Certificaat als ‘onveilig’ en krijgen bezoekers eerst de melding dat zij een onveilige website betreden. Hierop kan de bezoeker besluiten alsnog door te gaan naar de website af terug te gaan. Dit kan veel potentiële klanten kosten, terwijl een SSL certificaat bij veel providers bijna niets kost.

6. Een SSL certificaat is wettelijk verplicht volgens de AVG.

Een SSL-certificaat is verplicht als je persoonsgegevens verwerkt volgens de recent ingetreden AVG.

Meer weten of een voordelige en beveiligde website laten maken? Neem dan gerust contact met ons op.